Castingworkshop (8 t/m 14 jaar)
Alles wat je altijd al wilde weten over casting en auditie voor theater, film en televisie.

Soms zie je ineens een kind in een reclame voorbij komen, in een film of op posters. Maar hoe komen die kinderen daar? In Nederland loopt die via castingbureaus. Zij krijgen een vraag voor een rol en gaan dan opzoek naar de meeste geschikte spelers. Kansen op te spelen in een productie zijn nooit enorm maar zonder castingbureaus zijn ze er helemaal niet. Daarom is het handig om te weten wat een castingbureau doet, hoe audities er aan toe gaan en waar je zelf op kunt letten. In een dag kom je dat allemaal te weten. Je krijgt auditietraining, acteerles, doet ervaring op met camera-acteren en hebt de kans direct goede castingfoto’s te laten maken.

De castingworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling KinderCasting van Xapp. Niet alleen is Xapp het bedrijf achter al onze jeugdtheaterschool locaties, ze hebben ook al ruim 18 jaar ervaring met het casten van kinderen. Door deze combinatie is dit de ideale workshop om rustig kennis te maken met de castingwereld. Ook is het altijd goed dat het castingbureau ook jou ziet. Als je je dan inschrijft weten ze direct wie je bent.

Het is belangrijk te weten dat de workshop zich in eerste instantie richt op plezier, spelverdieping, handige weetjes en kennismaking met de castingwereld. Uiteraard kan dit leiden tot een rol maar dit is absoluut niet het hoofddoel of een belofte. Casting hangt van zo veel zaken af en garantie kan nooit worden gegeven. Boven alles is het dan ook belangrijk om plezier bij kinderen te behouden. Dat maakt ook het proces leuk is, wat de uitkomst van een auditie dan ook mag zijn.

  • Zwolle
    08-01-2023
  • 1 dag van 10 tot 16 uur
  • €95,- / met fotoshoot €145,-
castingworkshop